Fransyska som snabbmat

Bästa tipsen:

  1. Frys köttet lite innan så går det lättare att skära i riktigt tunna skivor.
  2. Skär köttet genom fibrerna så blir köttet så mört som möjligt.
  3. Räkna på 120-130 gram kött per portion.
  4. Dela de stora skivorna i mindre delar
  5. Krydda köttet direkt på skärbrädan.
  6. Krydda med salt, vitlökspulver, svartpeppar, mald nejlika, mald ingefära, mald koriander, paprikapulver och eventuellt lite gurkmeja.
  7. Värm en stekpanna till nivå åtta på en tiogradig skala.
  8. Stek lite kött i taget så inte stekpanna kyls ner.
  9. Låt köttet vila på en assiett medan du gör övriga tillbehör.
  10. Matlagningsyoghurt, en pressad vitlöksklyfta, citonzest och lite salt blir en god vitlökssås.
  11. Köttet får droppa av för att inte blöta ner brödet.
  12. Servera i tortillabröd med sallad och vitlökssåsen.

Lycka till!