Till julbordet: Möra ribs med underbar smak!

Bästa tipsen:

  1. För att lyckas med revbensspjäll ska man ge det tid. 3-5 timmar beroende på tjocklek.
  2. För att få juliga ribs ska man använda sig av traditionella julkryddor som ingefära, nejlika, koriander och sen lägger vi till vitlök och lök.
  3. Mortla pomeransskal och kryddpeppar.
  4. Blanda samman alla kryddor till en rub.
  5. Revbenen vi använder är tjocka revben.
  6. Dela den hel köttbiten mellan benen för att kunna få rub runtom varje köttbit och få mer smak.
  7. Pensla ribsen med vinäger. Dels för att rubben ska kunna fastna bättre och dels för att det ger en härlig syra till köttet.
  8. Häll på lite rub, salt och peppar, och sen resten av rubben för att smakerna ska blanda sig ordentligt.
  9. Tryck in hela nejlikor i köttet. Har du svårt att få in dem kan du göra hål med potatisstickan innan du trycker ner dem.
  10. Lägg revbenen i en form och täck den med folie.
  11. Ställ in formen i ugnen på 90 grader i ungefär fyra timmar.
  12. Gör en glaze genom att öra samman en riven vitlöksklyfta, en matsked tomatpuré, några matskedar soja, någon matsked rapsolja, lite honung, mörkt muscovadosocker och lite ingefära.
  13. Pensla revbenen med glazen.
  14. Sätt in i ugnen på 200 grader så att revbenen får lite färg.
  15. Lycka till!