Äntligen - nu är julskinkorna här

Butikernas hyllor börjar fyllas med julskinkor. Något som media snappat upp direkt. Idag kan vi höra om brist på skinkor i P1:s Ekot och läsa på flera håll om ämnet ur olika perspektiv.

I Ekots inslag från i morse berättar Svenskt Kötts vd Maria Forshufvud och grisbonden Jeanette Blackert om risken för brist på julskinka i år. Lyssna här och läs här.

Svenskar föredrar traditionellt julbord

Och några nya trender är vi svenskar inte så intresserade av enligt en undersökning Scan låtit göra.

En klar majoritet, 67 procent, av svenskarna vill ha ett traditionellt julbord med klassiska smaker och rätter. En ökning med 14 procentenheter sedan förra undersökningen för tre år sedan. Läs mer om undersökningen

Antalet julskinkor från KRAV- grisar blir rekordstort i år

– Vi har mött ett ökat sug från handeln som velat försäkra sig om att ha ekologisk julskinka till jul för att kunna möta kundernas efterfrågan, säger Dirk van der Krogt, ekoansvarig på Svenskt Butikskött. Läs mer här

Läs mer

Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden