Nominera Årets Kött- och charkuteriavdelning 2013!

Nu är det hög tid att nominera till priset Årets Kött- och charkuteriavdelning. Svenskt Kött har instiftat priset på Dagligvarugalan för att uppmärksamma värdet av alla duktiga medarbetare på kött- och charkuteriavdelningar runt om i Sverige. Vi vill även lyfta fram betydelsen av den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött.

Årets Kött- och charkuteriavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom att de med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfter fram köttavdelningen.

Priset är instiftat för att främja butiker som aktivt arbetar med:

  • Att förmedla kunskap om kött i allmänhet och svenskt kött i synnerhet
  • Kunniga och engagerade medarbetare
  • Praktiska säljlösningar som inspirerar till merköp och nya matupplevelser
  • Sortiment som är attraktivt och matchar kundernas efterfrågan

Förra året vann kött- och charkavdelningen på Sabis Fältöversten med motiveringen: "Priset för årets kött- och charkuteriavdelning 2012 går till en butik som engagerat och fokuserat arbetar för att stimulera utvecklingen genom inspiration, kunskap och medvetna val. Kompetensen finns i butiken bland annat eftersom all detaljstyckning och hängmörningen sker på plats."

Anders Lundstedt som är köttansvarig på Sabis Fältöversten tog emot priset.

- Bra kvalité och bra färskvaror är det som lockar mig i en butik och så vill jag förstås ha det i min köttavdelning, menar Anders Lundstedt.

Vill du nominera en kött- och charkuteriavdelning som du tycker är särskilt bra? Klicka här och lämna ditt bidrag! 

Vi behöver din nominering senast 10 maj!

En nationell jury kommer att utse tre finalister bland de nominerade butikerna.

Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden