Filip Poons bästa tips om kött

Under september månad reste Filip Poon landet runt och besökte köttgårdar för att lära sig mer om svenskt kött. Vi frågade Filip vad som gjorde störst intryck på honom på de olika gårdarna.

Hur ska kött hanteras?

- Ta alltid ut köttet ur kylen minst 30 minuter innan du ska laga till köttet, detta göra att tillagningen blir jämnare.

Hur ska köttet tillagas?

- Stek: Salta, olja in, och stek på hög värme, vänd vartrettionde sekund. Det blir en jämnare tillagning, eftersom värmen fördelar sig bättre.

- I regel om man ska göra långkok, bryn alltid köttet först det tillför smak “Kom ihåg: Ingen färg = ingen smak”

Hur förvaras kött bäst?

- Allt kött är godast färskt, men det går givetvis att frysa in det. Bästa sättet att tina kött på är att lägga det i ljummet vatten.

Hur ska köttet kryddas?

- Bara med salt, peppar kan brännas på för hög värme, peppra hellre efter tillagning.

Vilket är ditt favoritrecept från resan?

-Crispy beef

Följ köttskolan

Följ hela "Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar" på recept.nu

Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden