Härryda Karlsson Charkuterier går med i Kött från Sverige

För Härryda Karlsson Charkuterier är ursprungsmärkningen Kött från Sverige både ett sätt att värna om den svenska djurhållningen och att behålla jobben i Sverige säger Fredrik Högfjäll som är produktansvarig på företaget.

I snart hundra år har familjeföretaget Härryda Karlsson charkuterier värnat om den goda svenska matkulturen. För att bevara den fina korvtraditionen använder de bara naturliga kryddor och röker sina produkter på klassiskt vis med alspån.

Produktansvarig Fredrik Högfjäll om varför de gått med i Kött från Sverige.

Varför har ni valt att gå med i nya märkningen Kött från Sverige?

- Vi vill värna om svensk djurhållning och behålla jobben i Sverige. Samtidigt skapar det en plattform där vi gemensamt i branschen kan arbeta för att öka medvetenheten om och konsumtionen av svenskt kött.

Vilka fördelar har märkningen för era kunder?

- En välkänd symbol gör det enklare för kunden att välja rätt utan att behöva gå in på detaljer om varje leverantör. Man vet att symbolen uppfyller vissa ställda krav.

Hur kommer övergången att gå till för er?

- Vi har anslutit oss och fått sortimentet godkänt. Nu byter vi successivt ut Svenskt kött-märket på våra etiketter i samband med nya beställningar. Merparten av etiketterna kommer vara utbytta under hösten.

Läs mer

Vill du veta mer om hur övergången från Svenskt kött till nya Kött från Sverige går till kan du läsa mer här eller hos Från Sverige som administrerar den nya märkningen.

Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden