Halländsk salami i vinnarmacka

Vinnarmackan i Mack-SM 2011 heter "Lantliv" och innehåller lokalproducerad lammsalami.

Nu har branschföreningen Sveriges bagare & konditorer utsett Sveriges godaste, mest trendiga och nyttigaste macka. Vinnare i Mack-SM 2011 korades den 15/9 och är Elisabeth Johansson från Falkenberg.

Mackan kallar hon ”Lantliv”, den består av ett rödbetsbröd med lokalt tillverkad lammsalami, rabarberkompott, cream cheese och askad getost.

”Ett färgstarkt bröd som för samman strandliv och flamenco. Ett gott stycke lantligt Halland!” löd juryns motivering.

Den lokala lammsalamin tillverkas av Mostorps gård Kött och chark, som använder sig av svenskmärket på sina produkter. Vi gratulerar både Elisabeth och Mostorps gård till utmärkelsen!

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen