Köttseminarium på Årets Kock i Helsingborg

Onsdag den 11 november avgörs den första semifinalen i Årets Kock 2016 – SM i professionell matlagning på Helsingborg Arena i Helsingborg. Svenskt kött sponsrar och anordnar seminarium om nötkött.

Seminariet har rubriken Öka din kunskap om nötkött – marmorering och styckning

Köttexperten Jenny-Ann Sundelöf från KLS Ugglarps berättar om hur hon ser på olika köttkvaliteter och nya styckningsdetaljer. Besökare till seminariet får dessutom med sig ett styckningsschema från Svenskt kött.

Föreläsningen hålls i seminarierum Gerda Dunker och startar kl 9.

I den första semifinalen tävlar nio kockar och en vinnare direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm. Semifinalen pågår mellan kl. 09.00 och 16.00 på Helsingborg Arena. Vinnarna utses kl.15.30 i närvaro av kocken Tina Nordström.

Själva tävlingen kommer att sändas på nätet via www.aretskock.se/Pressmaterial

Här är de kockar som ska tävla i Helsingborg:

  • Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
  • Jesper Bogren, Heaven 23, Göteborg
  • Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
  • Danny Falkeman, Yolo, Djursholm
  • Anders Johnsson, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Stora Mellösa
  • Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
  • Johan Laursen, Restaurang Fru K, Oslo
  • Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
  • Fredrik Persson, Stadshuskällaren, Stockholm
Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden