Nötkött och klimat på webben

Nu finns alla information från vår rapport Nötkött och klimat tillgängligt här på svensktkött.se. Rapporten som släpptes under Almedalsveckan i år, försöker kartlägga vad som är sant och vad som är falskt om nötkreaturen och klimatet. 

Svenskt kött har i rapporten sammanställt rader av fakta om nötköttsproduktionen i Sverige och i världen. Siffror från bland annat FAO visar att det ger 2,5 gånger mindre utsläpp av växthusgaser att producera ett kilo nötkött i Sverige jämfört med det globala genomsnittet. Samtidigt har antalet nötkreatur minskat kraftigt i landet. Den svenska uppfödningen står idag för endast 52,4 procent av nötköttskonsumtion i Sverige. Och hela 70 procent av klimatavtrycket från vår livsmedelskonsumtion i Sverige ligger numera i andra länder. Här kan du läsa hela rapporten på webben.

Välj avsnitt

Rapporten ”Nötkött och klimat - fakta om svenska nötkreatur och deras påverkan på klimatet” finns att beställa och ladda ner på svensktkött.se

Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden