Prova annorlunda recept med lammkött till påsken!

Lamm är riktigt populärt till påskhelgen. Varför inte testa att laga något med lite annorlunda styckningsdetaljer av lamm? Här är tre goda recept.

Här är tips på tre recept med lite udda styckningsdetaljer till påskhelgen. Goda rustika smaker och enkel tillagning.

Lammtunnbringa

Lammtunnbringa är nedre, bakre delen av bröstkorgen. Den kallas också ibland för slaksida. Urbenad tunnbringa kan fyllas med exempelvis välkryddad lammfärs och sedan rullas och bindas ihop. Rullen kan sedan ugnsstekas eller bräseras. Tunnbringan kan också rimmas, rullas och kokas till rullsylta.

Trippelstek

Den benfria trippelsteken är en smart, lite ny lammdetalj som består av delar av ytterlåret, fransyskan och rullen. Det är ett mört och smakrikt kött. Trippelstek kallas den eftersom den innehåller delar av tre detaljer: ytterlår, fransyska och rulle. På grund av sin mindre storlek kallas den även för lunchstek.

Lammlever

Lever från unga lamm är en delikatess och fullt jämförbar med fin kalvlever. Lammlever kan skäras i skivor och stekas och serveras med kapris och bacon.

Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden