Regler för märket Svenskt kött

Idag rapporterar flera medier om att Svenskt kött inte tillåter viltkött i produkter som märks med märket Svenskt kött. 

Märket har funnits i drygt tre år och kom till för att möta konsumentens behov att veta varifrån köttet kommer. Företag som vill använda märket intygar att de enbart ska använda Svenskt köttmärket på nöt, gris, får/lamm och häst. Det finns också krav på att företaget ska ha en livsmedelscertifiering och det finns stränga regler för spårbarhet av köttet. Dessa regler fungerar i dagsläget inte för kött från vilt och därför har Svenskt kött inte kunnat tillåta att märket används på korv och annat med viltkött i. 

På kort tid har märket Svenskt kött fått en stor betydelse. Det är vi jättestolta över och vi fortsätter att utveckla och utvidga märkningen. Om det även kan inkludera vilt är något som Svenskt kött får utreda framöver. Läs gärna mer om våra kriterier för att använda märket.

http://www.svensktkott.se/foretag/ansok/

Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden