Årets korvkrog finns i Göteborg

Korvakademien har i år utsett Gourmetkorv till Årets korvkrog.

Korvakademiens motivering lyder ”Ett helgjutet koncept som bottnar i stor kärlek till korv”. Malin Talcoth som driver Gourmetkorv fick ta emot priset igår kväll på Restauranggalen på Grand Hotel i Stockholm.

I den lilla hål-iväggen restaurangen på Södra Larmgatan i Göteborg serveras varje dag ett 20-tal korvsorter av högsta kvalitet, med utvalda, genomtänkta tillbehör.

-Jag vill bidra till att vi får bättre, godare korv i Sverige, säger Malin, som hämtar inspiration i många länders korvtraditioner.

Om Korvakademien

Korvakademien är en idéell sammanslutning med syfte att bland annat höja korvens status i samhället och utöka sortimentet av god korv. Korvakademien består av tolv ledamöter och har även en vänförening: K.O.R.V.
I år har Korvakademien för andra gången fått möjlighet att utse Årets Korvkrog, som presenterades på Restauranggalan. Priset delades ut av Korvakademiens preses Christina Möller och Ella Nilsson, tidigare chef för Svensk Köttinformation. Mer information på www.korvakademien.nu.

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen