Sju kommuner i Dalarna väljer svenskt kött

Från och med oktober kommer alla kommunkök i sju kommuner i Dalarna få lokalt kött från Siljans Chark.

Rättviks kommun har sedan tidigare haft lokalt kött i sina kök, och nu följer Mora, Orsa, Älvdalen, Malung-Sälen, Vansbro och Leksand efter i samma riktning, där nya livsmedelsupphandlingar trädde i kraft den 1 oktober. Sedan tidigare får kommunköken i Hedemora, Avesta och Smedjebacken lokalt kött från Siljans Chark.

– Som leverantör har man möjlighet att lämna anbud per kommun på till exempel kött och potatis vilket skapar möjlighet för lokala producenter att konkurrera. I inriktningsbeslutet från politikerna står det att vi ska skapa förutsättningar för att andelen lokalproducerat ska öka i de kommunala köken och därför känns det jättebra att det blev så här, säger Johanna Hamberg, upphandlingscontroller i Mora kommun i ett pressmeddelande från Siljans Chark.

Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden