Svenskt lamm huvudråvara på Årets Kock

Svenskt gårdslamm har valts som köttråvara för de åtta finalisterna i Årets Kock. Finalen kommer att hållas i Göteborg den 5 februari. 

Svenskt gårdslamm, en framdel med ben och en stek med ben är huvudråvaran i en av de två tävlingsuppgifterna på finaldagen för Årets Kock 2015. Finalisterna kan välja att använda sig av en eller båda styckdetaljerna.

Lammgruppen levererar

Köttet till tävlingen kommer från Lammgruppen i Södermanland. I Lammgruppen ingår sex gårdar vid Mälaren. Lammen är en korsning av tre raser. Tackan är en korsning av Svensk finull och Dorsett medan baggen är en renrasig Texel. Detta ger friska lamm som växer bra. Läs mer om Lammgruppen här:www.lammgruppen.se 

På finaldagen har de tävlande totalt fem timmar på sig att färdigställa två tävlingsuppgifter varav svenskt gårdslamm är huvudråvaran i en av rätterna. Huvudråvaran i den andra tävlingsrätten får finalisterna ta del av längre fram.

Final i Göteborg

Finalen avgörs den 5 februari i Gothia Towers i Göteborg och de tävlande är:

  • Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
  • David Lundqvist, Operakällaren, Stockholm
  • Anders Karlsson, The Absolut Company, Stockholm
  • Markus Westh, Lilla Ego, Stockholm
  • Saori Ichihara, Shibumi, Stockholm
  • Emma Erlandsson, Oaxen Krog & Slip, Stockholm
  • Thomas Sjögren, Swedish Taste, Göteborg
  • Daniel Engellau, Aveqia, Stockholm

Nyheter Blogg Press Filmrum Kalender Kötthack Köttpodden