Finalister till tävlingen Sveriges Köttkock 2009

Ystad, Mölnlycke och Stockholm skickar var sin kock till finalen i tävlingen Sveriges Köttkock, som går av stapeln den 27 augusti i Strängnäs.

 Finalisterna är:

 Fredrik Andersson, Råda Säteri & Gästgiveri, Mölnlycke

 Jens Bergstrand, Pontus!, Stockholm

 Daniel Müllern, Brasserie Östergatan, Ystad

   Juryn hade ett tufft arbete att välja ut finalisterna bland många högklassiga bidrag.

  -Det var genomgående svenska smaker, kockarna hade använt många olika tekniker och sist, men inte minst, stor kreativitet, säger Ella Nilsson, VD på Svensk Köttinformation.

  -Samtliga recept visade på kockarnas goda handlag med råvaran, säger Ulrika Brydling, jurymedlem.

 Tävlingsuppgiften var att skapa en modern à la carterätt av svenska tjocka revbensspjäll och sida.

Första pris:

  • vin- och matresa till Sydamerika
  • 15 000 kronor
  • praktikvecka hos Christer Lingström

 

 Finalen går av stapeln i Strängnäs den 27 augusti 2009. Rätterna bedöms av en professionell jury under ledning av Christer Lingström. Konferencier är Tina Nordström och prisutdelare jordbruksminister Eskil Erlandsson.

 Arrangörer är Svensk Köttinformation, Strängnäs Kommun Dynamisk Idyll, Amka Vinimport, Svenska Kockars Förening, Menigo och Bondens egen marknad.

 Läs mer!

 »Finalister till tävlingen Sveriges Köttkock 2009

 

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007