Midsommarmeny från Sveriges köttkock Tomas Diederichsen

Regerande Sveriges Köttkock, Tomas Diederichsen, står för årets midsommarmeny. Han bjuder på svenskt gris- och kalvkött samt något sött som avslutning.

  Till vardags hittar vi Tomas Diederichsen på Ulfsunda Slott i Bromma och det är i slottsparken som Tomas dukar upp 2009 års midsommarmeny.

 Tomas bjuder på pastej och sylta till förrätt, somrigt dekorerade med blommig sallad. Varmrätten består av lågtemperaturstekt högrev av kalv med sommarinspirerade tillbehör. Desserten är läckra sötsaker toppade med färska bär.

 Midsommarmeny 2009

 Pastej och sylta på gris med äpple, rostad lök, kräm på jordärtskocka och blommig sallad

Vinförslag: Carl Reh Riesling 6906 (74 kr)

 Dygnsbakad kalvhögrev med citroninlagda primörer, vispad senapsgrädde och dillkrossad färskpotatis

Vinförslag: Terra Andina Reserva Carmenere 6006 (79 kr)

 Lättfrusen marsipan med sockerkaka och lavendelmarinerade röda bär

Vinförslag: Santa Rita Late Harvest Moscatel, (Privatimport, 129 kr)

Bilder att ladda ner hittar du i vår »Bildbank

 Läs mer !
»Laga Tomas Diederichsens midsommarmeny

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007