Nya detaljer på styckningsscheman från Svenskt kött

Intresset för nya styckningsdetaljer är stark. Svenskt kött har därför uppdaterat sina populära styckningsscheman med internationella influenser. Och lagt till inälvor, fett och ben.

Svenskt kötts styckningsscheman utgår på klassiskt vis från djurkroppens anatomi och adderar sedan styckningsdetaljerna.

– Efterfrågan på kunskap om kött är stor. Denna gång har vi inspirerats av hur andra länder styckar och vi fortsätter att sätta in detaljerna i ett anatomiskt sammanhang. Med kunskap om var detaljerna sitter blir det också lättare att förstå deras egenskaper för tillagning, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt kött.

En nyhet är att inälvor, fett och ben har lagts till, vilket är ovanligt för svenska styckningsscheman.

– Kött är ett värdefullt livsmedel. Det ligger i tiden att ta vara på allt och vara resursmedveten. Genom att lyfta fram kunskapen om kött vill vi stimulera till intresse för matlagning av alla detaljer, säger Maria Forshufvud.

Efterfrågan på Svenskt kötts styckningsscheman är stor från butiker, kockar och kökschefer.

– Det är jätteroligt att våra styckningsscheman är så populära och vi har hört om konsumenter som har beställt för att rama in och sätta upp hemma. Det är precis vad vi vill, inspirera till ökad kunskap om kött och styckningsdetaljer, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt kött.

Svenskt kötts styckningsscheman är framtagna i samarbete med Crossover Creative - koncept- & designbyrå för mat och dryck.

Mer information

  • Maria Forshufvud, vd Svenskt kött, 072 741 64 90
  • Elisabet Qvarford, kommunikatör Svenskt kött, 072 714 18 13



2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007