Rapport 2015: Värderingsförflyttning pågår

Idag lanseras Svenskt kötts Rapport 2015. Den innehåller fakta och artiklar om det mesta som rör svenskt kött, djuruppfödning, hälsa, miljö och klimat. En värderingsförflyttning pågår och efterfrågan på mat med känt ursprung ökar.

- ­Det är tydligt att något har hänt och äntligen håller svenskt kött på att ta den plats som det verkligen förtjänar, menar Maria Forshufvud, vd Svenskt kött.

Rapporten samlar fakta och statistik om det svenska köttet. Om den låga antibiotikaförbrukningen och hur bönder och veterinärer kämpar mot multiresistenta bakterier. Hur vi behöver kor för att hålla det svenska landskapet öppet och hur slakterierna arbetar med kvalitetssortering.

Hittar du mellangärdet?

Rapporten har dessutom ett utvik för att få plats med Svenskt kötts uppdaterade styckningsscheman som guidar till nya köttdetaljer som exempelvis mellangärde på nöt.

Friska djur i Sverige

Svenska kor, grisar och lamm tillhör de friskaste i Europa. Efterfrågan på svenskt kött är starkare än någonsin. Importen minskade under 2014, medan konsumtionen av svenskt kött ökade med tre procent. Det är första gången på många år.

Glädjande noterar vi också i vår årliga attitydundersökning att svenska konsumenter både förstår varför svenskt kött kostar mer och att de är beredda att betala mer för svenskt kött än för annat kött.

Allt detta och mycket mer kan du läsa om Svenskt kötts Rapport 2015.

Mer information

  • Maria Forshufvud, vd Svenskt kött, 072 741 64 90
  • Elisabet Qvarford, kommunikatör, Svenskt kött, 072 714 18 13

Beställ eller ladda ner

  • Ladda ner Rapport 2015 som PDF under Bilagor längst ner i denna artikel
  • Beställ gratis exemplar av Rapport 2015 genom att skicka dina adressuppgifter till info@svensktkott.se. Skriv Rapport 2015 i ämnesraden i ditt mejl
2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007