Svensk biffrad huvudråvara i Årets Kock 2012 - se styckning på scenen!

De sex finalisterna i det svenska mästerskapet i professionell matlagning, Årets Kock 2012, tävlar med svensk hel biffrad med ben som huvudråvara i en av de två tävlingsrätterna.

Köttet kommer från 17 månaders kvigor uppfödda på Ringvide gård i Lärbro, norra Gotland. En biffstock med ben väger 12-14 kg. Stockarna är jämna, väl marmorerade och har en ordentlig fettkappa.

- Vi är stolta över tävlingens val av huvudråvara, säger Maria Forshufvud, vd, Svenskt kött. När vi lagar mat vill vi göra det med bra råvaror, oavsett om vi är kockar eller vanliga hemmamatlagare.

Under finalen finns representanter från Svenskt kött på plats för att svara på frågor kring svenskt kött i allmänhet och den nya Svenskt kött-märkningen i synnerhet.

Matprat på scenen

Medan finalisterna tillagar sina tävlingsrätter kan du kl. 10.30 samt 12.30 höra Peter J Skogström, Årets Kock 2006, och styckmästare Eric Persson prata om svenskt kött och köttkvalitet. De visar hur man på bästa sätt styckar tävlingsråvaran; en hel biffrad.

Medvetenheten och intresset för vad vi äter ökar. Under 2011 lanserades Svenskt kött-märket, vilket betyder att 100 procent av all köttråvara i produkten är från gris, nöt, får eller lamm som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. De märkat produkterna är också tillverkade och förpackade i Sverige.

Välkommen till Årets Kock 2012, Waterfront Congress Centre, Stockholm!

Läs mer

Här kan du läsa mer om biffrad och om Svenskt kött-märket.

Mer information

Pressbilder (Foto: Fabian Björnstjerna)

Vill du ha mer information om tävlingsråvaran eller veta mer om Svenskt kött? Hör av dig till maria.forshufvud@svensktkott.se, vd, Svenskt kött, +46 72 741 64 90. Mer information om råvaran och styckning hittar du på http://www.svensktkott.se. Du kan även följa oss på Facebook och Twitter

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007