Svenskt kött i alla 14 kockduellerna under Smaka på Stockholm

I år tävlar stjärnkockarna med tre olika styckningsdelar av svenskt gris- och nötkött. Det är förkokta revbensspjäll, flankstek och rostas. Först ut på onsdag 4 juni är Melker Andersson och Kristofer Ekman som tävlar med flankstek.

Varje år kommer närmare en halv miljon människor till Smaka på Stockholm i Kungsträdgården. Mellan den 4 och 8 juni kan man njuta av mat, dryck och underhållning. Ett av de mest uppskattade inslagen är de välbesökta duellerna mellan kända kockar.

I år tävlar stjärnkockarna med tre olika styckningsdelar av svenskt gris- och nötkött.  Det är förkokta revbensspjäll, flankstek och rostas. Först ut på onsdag 4 juni är Melker Andersson och Kristofer Ekman som tävlar med flankstek.

- För oss på Svensk Köttinformation, som oavbrutet arbetar med kvalitetsutveckling av det svenska köttet, känns det angeläget att värna de svenska smakerna. I dag, när våra kockar reser mycket, och hämtar influenser från många andra matkulturer, är det viktigt för dem att få tillfälle att påminna sig om de kortresta råvarorna, säger Ella Nilsson, vd. 

 

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007