Grymma Grytor

Hösten är grytornas tid. Högrev är en populär styckningsdel bland svenskarna när de ska laga gryta. På Svensk Köttinformations hemsida finns recept på grytor med svenskt gris-, nöt och lammkött.

 När vi samlar vännerna till den första höstmiddagen för säsongen passar det bra att servera en mustig gryta av svenskt kött.

  Enligt en webbenkät som Svensk Köttinformation gjort på sin hemsida är det högrev som ligger i topp som det mest populära köttet i svenska folkets grytor. Av 541 deltagare var det 57% som helst lagar gryta av högrev.

  Den styckningsdel som kom på andra plats var bog ( 26%) och sedan kom karré ( 9%) tätt följd av bringa ( 8%).

 De flesta grytor vinner smakmässigt på att tillagas dagen innan de ska ätas. Det är praktiskt för den som är värd för middagen och som bara behöver hetta upp grytan före servering.

 I vår receptbank finns läckra recept på grytor med svenskt gris-, nöt och lammkött. Bilder finns att ladda ner i anslutning till recepten.

 Här på hemsidan hittar du också våra bästa tips på hur du lagar gryta.

  »Så här lagar du gryta

  Recept

»Kreolsk gryta

»Gulaschgryta

»Kryddig lammgryta

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007