Almedalsveckan: Utan kossan stannar Sverige!

Den dåliga lönsamheten inom kött- och mjölkproduktionen får inte bara konsekvenser för svenskt lantbruk, utan även för vården av naturen, miljön, kulturlandskapen och landsbygdens överlevnad. Vem tar ansvar för det?

När antalet gårdar med betande mular försvinner, försvinner också det öppna landskapet och den biologiska mångfalden. Och när arbetstillfällena försvinner och mjölkbilen och slaktbilen slutar gå, hotar också den sociala uthålligheten på landsbygden. Den dåliga lönsamheten inom kött- och mjölkproduktionen får inte bara konsekvenser för svenskt lantbruk, utan även för vården av naturen, miljön, kulturlandskapen och landsbygdens överlevnad. Vem tar ansvar för det?

Medverkande

    • Martin Sjödahl, Enhetschef Klimatenheten, Jordbruksverket
    • Britta Andersson, Köttbonde och butiksägare
    • Fredrik Hedenus, klimatforskare Chalmers
    • Johan Löfstrand, talesperson i lantbruksfrågor Socialdemokraterna
    • Ann-Helen Meyer von Bremen, Moderator

      Plats

      Innergården till Restaurang 50 kvadrat, S:t Hansgatan 15 ( ingång Rådstugugränd), mitt i centrala Visby.

      Om Svenskt kött i Almedalen

      Svenskt Kött arrangerar två debatter under Almedalsveckan i år. Moderator för de båda debatterna ärAnn-Helen Meyer von Bremen. Hon är journalist med fokus på lantbruk, livsmedel och mat och arbetar också som debattledare.

      Läs mer och hitta andra evenemang

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev!