Verksamhet

Svenskt Kött ägs av Svenska Köttföretagen, Lantbrukarnas Riksförbund, Sveriges Nötköttsproducenter, Sveriges Grisföretagare och Svenska Fåravelsförbundet.

Styrelseordförande är Torbjörn Lithell, inköpsdirektör HKScan och vd är Elisabet Qvarford, Svenskt Kött.

Vår vision är att svenskt kött är förstahandsvalet när man äter kött. Läs mer om Svenskt Kötts identitet som organisation i vår varumärkesmanual. 

Styrelse

  • Torbjörn Lithell, HKScan
  • Ted Stenshed, KLS Ugglarps
  • Hans Agné, Svenska Köttföretagen
  • Anders Holmestig, LRF
  • Ingemar Olsson, Sveriges Grisföretagare
  • Anders Fredriksson, Sveriges Nötköttsproducenter
  • Magnus Jönsson, Svenska Fåravelsförbundet

Ägarstruktur

Bakgrund

Svenskt Kött i Sverige AB bildades i mars 2010. Uppdraget är att ge kunskap och inspiration om kött och svenska mervärden så att konsumenten redan innan besöket i butik eller på restaurang gjort valet att välja svenskt kött. Svenskt Kött representerar djurslagen nöt, gris och lamm.

Tidigare skedde informationen om det svenska köttets mervärden genom Svensk Köttinformation AB, som grundades 1983.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!