Vi sponsrar

Svenskt kött och svensk gastronomi = sant! Svenskt kött stödjer kocktävlingar, dagligvaruhandelns gala och andra gastronomiska satsningar som handlar om svenskt kött och svenska charkuterier.

Svenskt kött är en del av det svenska köket, både hemma och vid professionell matlagning på internationell elitnivå. För att stödja den fortsatta utvecklingen av svensk matlagningskonst tar vi både egna initiativ och sponsrar gemensamma svenska satsningar.

Dagligvarugalan

Svenskt kött är stolt sponsor till kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning på Dagligvarugalan, Sveriges största tävling för dagligvarubranschen med 16 kategorier. Galan arrangeras av Fri Köpenskap.

Årets Kock

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. Vinnaren av Årets Kock 2015 blir svensk mästare och erövrar titeln Årets Kock 2015. Åtta finalister gör upp om titeln Årets Kock 2015 den 5 februari i Göteborg (Gothia Towers). Svenskt kött är stolt sponsor.

Chark-SM

Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Det är också ett av livsmedelssveriges största samlingsplatser, räknas som kött- och charkbranschens viktigaste evenemang och har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är bra charkuterier.

Hungrig.nu

Hungrig.nu sprider kunskap och inspiration om allt som har med mat för barnfamiljer att göra, från vardagsrecept till information om näringsämnen. Webbplatsen drivs av Margareta Frost-Johansson på Hushållningssällskapens Förbund.

Korvakademien

Akademien För De Sköna Korvarna är en ideell sammanslutning med syfte att höja korvens anseende i samhället och öka utbudet av god korv. Korvakademien utser varje år Årets Korvkrog.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!