Köttskolan är en fri och gratis grundutbildning i kött för butiksmedarbetare och intresserade konsumenter. Den innehåller lektioner med filmer, texter och bilder som ger grundkunskaper om till exempel köttkvalitet, hantering av kött, tillagning av kött, köttet som näring, samt fakta om det svenska köttets mervärden.

Det gör Svenskt Kött i Sverige AB Läs mer om projektet här.

Vid lansering av Köttskolan under hösten 2017 innehåller den sju grundutbildningar:

Det är grundläggande, matnyttig och inspirerande kunskap om kött som råvara och mat. Med tiden kommer Köttskolan byggas ut med fler utbildningar. Håll utkik på svensktkött.se/köttskolan!

Gå in på svensktkött.se/köttskolan, kika runt och bestäm dig för vilken utbildning du vill börja med, sätt igång! För att genomföra utbildningens prov måste du registrera dig i Köttskolan.

Köttskolan är öppen för alla som vill. Vare sig du är en intresserad konsument eller arbetar med livsmedel till exempel i butik eller med tillverkning. 

Ställ en fråga