Packa upp kött

Ta emot köttet direkt när det kommer till butiken och ställ in det i kylrummen. Kylkedjan ska vara obruten.

Inför helger säljs det mer kött i butiken och logistiken ska skötas på ett sätt som gör att köttet håller sig färskt. Ta bara ut så många förpackningar ur kylrummet som får plats i kyldisken, det är extra viktigt om kyldiskarna är öppna. 

Kött i förpackningar som är staplade eller placerade i kyldiskens ytterkanter får högre temperatur och hållbarheten förkortas. I kyldiskar med dörrar bevaras den låga temperaturen bättre.

Tänk på att köttet ska vara fräscht och fint när kunden kommer hem och ska laga till sin helgmiddag.

Under vardagarna kan det vara kampanjer på exempelvis köttfärs, det är lika viktigt då att inte ta fram för många förpackningar från kylrummet på en gång och stapla i kyldisken. Köttfärs är ofta packat i skyddande atmosfär, med den typen av förpackning är det extra noga med tillräcklig kyla eftersom de innehåller en högre halt med syre.

Gå till nästa lektion