Byt ut styckningsdetaljen i receptet

Lär dig ersätta en styckningsdetalj med en annan. Ett smidigt sätt att utveckla sina kunskaper om råvarornas egenskaper i matlagningen.

Ett recept kan föreslå en styckningsdetalj, till exempel kalvinnanlår till wienerschnitzel. Om inte den detaljen finns i butiken kan man föreslå ersättare.

RättI receptetTa i stället
SchnitzelKalvinnanlår färskSkivad skinka av gris
Wok lövbiffFransyska, rostasfiléSkinka/bog av gris, kotlett
Strimlor i ex stroganoffInnanlår, rostbiffSkinka/bfr kotlett/bog fr gris, fransyska
Mustig, långkokt grytaHögrevBog, lägg, bringa, rulle, lammbog, ytterlår
Snabblagad grytaFärsk skinka (gris)Bog, bfr kotlett, rostbiff, fransyska
Stek i ugnRostbiffInnanlår, rostbiff, ryggbiff, lammstek
Fläskkött till grillenSkivad karréKotlett med fettkappa, tjocka revben
Nötkött till grillenEntrecôteRyggbiff, lammkotletter


Gå till nästa lektion