Kött och hälsa

I utbildningen Kött och hälsa finns grundkursen Näring. 

Kursen Näring innehåller lektioner om varför det är bra att äta en varierad kost och köttet del på tallriken. Du lär dig mer om tallriksmodellen, järn i kött och proteiner.

Ta mig till första kursen

Utbildningsansvarig

Anna K Sjögren

I Köttskolan är Anna K Sjögren ansvarig för utbildningen om Kött och hälsa. Anna är kostvetare och frilansskribent och skriver om mat och konsumentfrågor. Nyfikenheten ... Läs mer

Fler utbildningar

Antibiotikaskolan

Sex lektioner om antibiotika och resistens för skolungdomar i högstadiet och gymnasiet.

Läs mer

Hantering

Utbildningen Hantering omfattar många olika delar kring hur man hanterar kött på rätt sätt.

Läs mer

Temperaturer

Temperaturer är viktigt i all matlagning och särskilt när man lagar kött. Här lär du dig mer om att använda termometer och om ugnstemperaturer. Och hur "lågtempar" man egentligen?

Läs mer