Snabblagat

När middagen ska vara klar på en kvart kan man svänga ihop en wok, en snabb gryta eller steka tunna skivor av kött.

Styckningsdetaljer att laga snabbt

Benfri kotlettrad och skinka från gris samt lövbiff av innanlår, fransyska eller rostasfilé från nöt är exempel på styckningsdetaljer som passar för snabb tillagning. Genom att skära dem i tunna skivor eller strimlor förkortar man tillagningstiden, det tar bara några minuter. 

Färs av lamm, gris eller nöt är också snabblagat. Platta ut färsen till centimetertjocka färsbiffar, krydda med salt och peppar och lägg direkt i stekpannan.

Tillbehör

Frysta grönsaker lagas lika snabbt som det tunt skurna köttet. Stek strimlat kött i några minuter och blanda med wok-grönsaker som värmts i en annan panna, krydda med soja. Servera frysta bönor till tunna skivor av stekt kött. Koka pasta eller snabbris under tiden.

Gå till nästa lektion