Lokalt producerat - levande landsbygd

Det finns en efterfrågan på lokalt producerat mat i dag och intresset för närproducerat kött gör avtryck på flera sätt.


De vanligaste anledningarna för konsumenter att köpa lokalt eller regionalt producerad mat är att man vill främja kortare transporter, miljön, småskalig produktion och en levande landsbygd.

Levande landsbygd

Intresset för närproducerat kött syns inte bara i livsmedelsbutikerna. Runt om i landet startas nya köttbutiker och gårdsförsäljningar och många krogar är måna om att hitta lokala leverantörer av råvaror.

Regional förankring

Svenska slakterier och charkuterier har ofta en stark regional förankring och säkerställer så korta transporter som möjligt i vårt avlånga land. När du köper svenskt kött är du med och påverkar förutsättningarna för en levande landsbygd i Sverige.




Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!