Köpa, tillaga och förvara kött

Oxkind i ugnsform

Recept

Letar du efter ett recept med kött? Här hittar du våra goda recept med nötkött, lammkött, fläskkött, köttfärs och charkuterier. Såväl enkla som festliga.

Flappstek

Nose to Tail

Nose to tail, det vill säga att äta hela djuret, är både resursklokt och passar den som har en mindre budget.

Charkuterier

Vad finns det egentligen att säga om svenska charkuterier som falukorv, leverpastej och rökt skinka? Hur mycket som helst om du frågar oss!

Förvara kött

Förvara kött

Vad är skillnaden mellan bäst-före-dag och sista förbrukningsdag och hur länge kan man förvara kött i kyl och frys?

Hur kan vi minska matsvinnet?

Hur kan vi minska matsvinnet?

Att mat slängs i onödan är inte hållbart i längden. Vi måste alla hjälpas åt för att minska på matsvinnet – bonde, konsument, i resturang och butik.

Köpa kött

Här hittar du guider med att man behöver veta när man ska köpa kött – nötkött, griskött, kalv, köttfärs, lammkött såväl som vad köttet heter på amerikanska.

Köttkvalitet

Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar tillsammans en unik produkt.

Steka i panna

Laga kött

Ska du grilla, göra en gryta, koka kött eller bräsera eller grytsteka? Här hittar du alla tips och knep när du ska laga kött.

Rulla till toppen