Förpackning av kött

Det finns olika typer av förpackningar för kött och typen av förpackning kan påverka köttets kvalitet på olika sätt.

  • Skyddande atmosfär (MAP):Köttet är packat i en atmosfär som består av en blandning av 60-80% syrgas och resten koldioxid. I denna förpackning avstannar mörningsprocessen.
  • Vakuumförpackning: Luften har sugits ut ur förpackningen, precis som namnet antyder. Mörningsprocessen fortsätter under lagringstiden.
  • Skin pack:En ny typ av vakuumförpackning. Köttet läggs på en bricka vartefter ett plastlock krymps över köttet. Mörningsprocessen fortsätter under lagringstiden.
Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!