Inköpsmängd per portion

När du står i butiken kan det vara svårt att avgöra hur mycket kött du ska köpa. Ta hjälp av vår tabell för att räkna ut hur mycket du ska handla hem.

Inköpsmängd per portion, gram

Kött 1 port       4 port
Färskt, rimmat och djupfryst kött      
benfritt100-125400-500
med ben125-175500-700
med mycket ben175-200700-800
   
Köttfärs75-100300-400
Lever, tunga, njure100400
Grislägg med ben2501 kg
   
Rökt kött  
Kassler, benfri100400
Kassler, med ben125500
Skinka75300
Bacon75300
   
Charkvaror  
Korv (t ex falukorv)100400
Isterband125500
Pölsa125-175500-700
Blodpudding150600
Sylta125-175500-700
Pålägg (till smörgås)1560
   
Kokt eller stekt kött  
Kött  
benfritt60-75240-300
med ben75-100300-400
med mycket ben125-150500-600
Färsrätter100400
   
Färdiga rätter  
Köttfärssås150600
Köttgryta150600
Pytt i panna250-350 1-1,4 kg
Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!