Grilla

Grillning är inte bara en tillagningsmetod, det är även ett sätt att umgås kring matlagningen under sommarhalvåret.

Läs mer

Grytor

I en mustig gryta samlas smakerna av köttet, grönsakerna och kryddorna. Ingenting silas bort utan allt är kvar i kastrullen. Sjud grytan sakta på spisen eller i ugnen.

Läs mer

Koka

Att långkoka kött är en lugn tillagningsmetod. Dillkött och köttsoppa är exempel på svensk husmanskost med långkokt kött.

Läs mer

Bräsera eller grytsteka

Bräsera innebär att man först bryner råvaran i fett och lägger över den i en gryta, späder med vätska och låter det sjuda klart under lock på spisen eller i ugnen. Bräsera kommer från franskans ”braiser” som betyder rosta över glöd. Vätskan som sjuder runt köttet vid bräseringen ger en fuktig värme som stannar kvar runt köttet under grytans lock.

Läs mer

Tryckkoka

Med en tryckkokare går långkoken i rekordfart. En mustig boeuf bourguignon blir klar på en knapp halvtimme i tryckkokaren istället för två timmar i en vanlig gryta.

Läs mer

Steka i panna

Skivor av kött, till exempel ryggbiff, fläskkarré och lammkotletter är utmärkta att steka i panna.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!