Temperatur vid tillagning

Stekning i panna sker vid hög temperatur, 150˚ - 170˚. En bra temperatursignal får man av smöret i pannan. Först smälter det, sedan bubblar och fräser det och när det plötsligt tystnar är det tillräckligt varmt för att lägga i köttet.

Kött som ska kokas ska läggas i kokande vatten. Har man mindre bitar så kokar man upp vattnet i kastrullen och lägger i några bitar i taget. Med kokande vatten minskar läckaget av proteiner från köttet. Dessa bildar skummet på ytan och de smakar inte särskilt bra, därför är det viktigt att man skummar.

För att få en fin, gyllenbrun yta på grillat och wokat kött är det precis som vid stekning viktigt att temperaturen är tillräckligt hög när man lägger köttet på grillgallret eller i wokpannan.

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!