Ugnstemperaturer

I många recept rekommenderas högre ugnstemperatur för stekning av kött. Med lägre temperatur blir köttet jämnare genomstekt, men det tar lite längre tid. 

Temperaturerna nedan gäller för vanlig ugn, i en varmluftsugn blir värmen effektivare och man kan sänka temperaturen med 25˚.

Griskött: 

  • Bogbladsstek: 150˚ 
  • Karré: 150˚
  • Kotlettrad: 150˚
  • Skinkstek: 150˚

Nötkött:

  • Entrecôte: 150˚
  • Nötstek: 125˚
  • Rostbiff, engelsk: 175˚
  • Rostbiff, fransk: 125˚

Kalvkött:

  • Kalvstek: 150˚
  • Kalvstek, genomstekt: 150˚

Lammkött:

  • Lammstek: 150˚
  • Lammsadel: 150˚
Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!