Uppfödning, miljö och klimat

Den svenska produktionen av kött och andra livsmedel ger en lägre miljöpåverkan än de flesta importprodukter.

Uppfödning

Uppfödningen av svenska grisar, nötkreatur och lamm är liten om man jämför med många andra länder i Europa. En stark drivkraft inom djuruppfödning och avel i Sverige är fokus på friska djur.

Läs mer

Miljö och klimat

Vår konsumtion av kött har fått större och större fokus de senaste åren. Det röda köttet och i synnerhet nötköttet har blivit något av syndabockar för den globala uppvärmningen och miljöförstöringen. Men hur stor är egentligen deras påverkan?

Läs mer

Svenska kor betar ute på sommaren

Hos Elof och Maude på Nors och Bäcks gård finns skog och åkermark för ekologisk odling och naturbetesmark där det går får och Charolais-kor. Nors gård ligger i ett naturreservat vilket gör verksamheten lite speciell. Elof berättar här om djuren och vilket kött de producerar.

Läs mer

Svenska lamm håller landskapet öppet

Magnus Jönsson föder upp lamm på Östra Sallerup och Bessinge. Magnus är dessutom ordförande i Svenska Fåravelsförbundet och vet en hel del om lamm och lammkött.

Läs mer

Svenska grisar har strö i boxarna

På Äs gård utanför Västerås föder Jeanette Elander upp grisar. Här berättar hon om gården och grisköttet man producerar.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!