Kött - ett av våra mest näringsrika livsmedel

Kött är ett av de mest näringsrika livsmedel som finns. Kött är en naturligt ren råvara som innehåller en unik sammansättning av bra näringsämnen som kroppen behöver.

Inga tillsatser. Inget socker. Kött innehåller däremot mycket protein och har en hög kvalité av protein eftersom kött naturligt innehåller alla livsviktiga aminosyror som finns. Dessutom innehåller kött även vitaminer och mineraler som ger en kick och stärker upp kroppen.

Kött toppar topplistorna

En undersökning genomförd av Livsmedelsverket (Riksmaten 2002) visar att kött är det livsmedel av alla livsmedel som innehåller mest av många viktiga näringsämnen som protein, tiamin, niacin, B6, järn, zink och selen. Helt enkelt ett livsmedel som ger dig mycket av det du behöver.

Spana in topplistan här

  • Främsta källan för protein (28%)
  • Främsta källan för tiamin (20%)
  • Främsta källan för niacin (24%)
  • Främsta källan för B6 (20%)
  • Främsta källan för järn (24%)
  • Främsta källan för zink (31%)
  • Främsta källan för selen (24%)
  • En av de tre största energikällorna (13%)
Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!