Magnesium

  • Bra för: kroppens produktion av protein, omsättning av kalcium och för normal nerv- och muskelfunktion.
  • Finns i: kött 
  • Andra källor: baljväxter, fullkornsprodukter, fisk och skaldjur. Det finns även i dricksvattnet.
  • Brist ger: hämmad tillväxt, beteendestörningar, muskelkramp. Det är extremt ovanligt med magnesiumbrist, det kan uppstå vid speciella kostrestriktioner eller sjukdomar.

Rekommenderat dagligt intag

Kvinnor och flickor över 14 år: 280 mg
Män och pojkar över 14 år: 350 mg

Tips

1 portion bruna bönor tillsammans med 150 gram fläsk ger 164 mg magnesium.

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!