Hur länge kan kött förvaras i frysen?

Det är mycket som spelar in för att bakterietillväxt ska ske och kött ska bli ohälsosamt. Exempelvis om köttet ligger i vacuumförpackning eller ej, om det förvarats vid rätt temperatur i butiken, om kylkedjan varit obruten och hur kallt det är i din frys.

Färsk svensk fläskfilé kan förvaras i frys upp till 6 månader, förutsatt att du fryst in köttet före utgång av bäst före-datum. Märk alltid kött som du fryser in med datum, så att du är på den säkra sidan. 

Lagringstid i frys som håller -18˚:

  • Griskött: feta delar: 3 månader, magra delar: 6 månader
  • Nötkött: 8-12 månader
  • Lammkött: 6-12 månader beroende på fetthalt
  • Innanmat: 3 månader
  • Charkuterier: 1-2 månader

Läs mer om förvaring av kött i frys

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!