Jag har köpt kött i manuell disk och det köttet var torrt och hårt på ytan. Vad beror det på? Ska det vara så?

Manuella diskar har rätt klimat för att köttet ska vara fräscht och inte fara illa. Om man lägger kött kallt och inte täcker över det, sker en viss torkning på ytan av köttet. Det beror ju också på hur länge köttet ligger framme. Om du ser att köttet som du vill köpa har en torr yta, kan du be att få en annan bit av samma köttslag.

Och om du är besviken på en vara, bör du tala med personalen där du har köpt köttet. De brukar vara vänliga och måna om att behålla en bra kund. Det är bra för dem att få reda på om du är besviken, så att de kan bättra sig.

 

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!