Vill du hjälpa oss?

Svara på ett par snabba frågor om svensktkött.se. Tack!

Till enkäten

Fråga: Vilket är bäst att steka i, smör eller olja?

Svar:

Både olja och smör har utmärkta stekegenskaper och bra näringsvärde. Fast stekfett ger bra steksignaler och smör ger god smak. Olja är utmärkt att steka i men det är något svårare att se steksignalerna.

Vi rekommenderar smör till stekning av portionsbitar av kött som steks och sedan tas ur pannan. Det mesta fettet stannar då kvar i pannan. Anledningen är att den så kallade Maillardreaktionen förstärks av smöret. Köttet får både fin yta och god smak. Gör inte sås av fettet i pannan, bara!

Mer information

Märket Svenskt kött

God mat och bra råvaror hör ihop. Märket svenskt kött betyder att all köttråvara är svensk. Läs mer om märket Svenskt kött! Läs mer


Därför svenskt kött

Vår uppfattning är enkel: ät bra kött när du äter kött. Läs mer

Kalender