Vilket griskött är bäst att grilla?

Bäst är alltid kött med insprängt fett, som håller köttet saftigt, då man ju inte tillför något stekfett vid grillning. Fläskkarré i skivor är utmärkt att grilla, liksom kotletter med fettranden kvar. Fettet kan alltid skäras bort efter tillagning.

Flintastek och revbensspjäll kan modiga grillare ge sig på. De kräver passning och tålamod. Grilla långt från glöden och vänd flera gånger. Magrare delar som färsk skinka i tunna skivor, kotlettrad utan ben och fett eller fläskfilé kan vara svårare att grilla med bra resultat. Dessa styckningsdelar blir ofta väldigt goda att grilla i mindre bitar på spett. Ett sätt att få magrare kött saftigt när det grillas är att vira in det i bacon.  

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!