Hur länge kan kött förvaras i frysen?

Det är mycket som spelar in för att bakterietillväxt ska ske och kött ska bli ohälsosamt. Exempelvis om köttet ligger i vacuumförpackning eller ej, om det förvarats vid rätt temperatur i butiken, om kylkedjan varit obruten och hur kallt det är i din frys.

Färsk svensk fläskfilé kan förvaras i frys upp till 6 månader, förutsatt att du fryst in köttet före utgång av bäst före-datum. Märk alltid kött som du fryser in med datum, så att du är på den säkra sidan. 

Här kan du läsa mer om förvaring av kött i frys.

I Köttskolan finns en kurs om förvaring och hållbarhet av kött.

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!