Vad innebär det att laga mat sous-vide?

Att laga kött sous-vide är en teknik som använts länge inom restaurang och storkök men det är också en metod som letar sig in i köken hos de matlagningsintresserade konsumenterna. 

Sous vide innebär att köttet tillagas i en tät plastpåse med vakuum i ett vattenbad. Det gör att köttet blir både saftigare och mörare samt att kryddning, köttsafter och aromämnen stannar kvar i köttet. Det gör matlagning av köttdetaljer som behöver lång tid på sig lättare men passar lika bra för att få en perfekt stekgrad på mörare detaljer.

I Köttskolan finns en kurs som heter sous-vide där du både får lära dig hur man gör och vilka detaljer som passar. 

Osäker på hur du ska uttala sous-vide? Så här skrivs det fonetiskt [sovidd].

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!