Förbrukning av gris- nöt- och lammkött i världen

När ett lands invånare får bättre ekonomi äter de mer kött. Enligt FAO- rapporten The State of Food and Agriculture. Livestock in the balance (2009) har köttkonsumtionen i utvecklingsländerna ökat med drygt 300 procent sedan början på 1970-talet.

Genomsnittskonsumtionen för kött (gris, kyckling, nöt, get och lamm) i utvecklade länder på 82,1 kg per person och år (2005).

I utvecklingsländerna är konsumtionen i genomsnitt 30,9 kg per person och år. Köttkonsumtionen i genomsnitt i hela världen är 41,2 kg per person och år.

Källor

  • FAO: The State of food and agriculture. Livestock in the balance 2009.
  • The Economist har gjort en sammanställning av FAOs statistik som visar per capita konsumtionen i kg/år (2007) i världens länder av nöt, gris, fågel, lamm och get.
Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött