Bogblad

När du ser en härlig fläskstek i matbutiken kommer den ofta från grisens bog. Bogen är placerad längst fram på djurets bröstkorg och är alltså delar av bröstkorgen och skuldran.

Tillagning

Bogbladssteken har, liksom picknickbog och fläskbogen, ett smakrikt kött och kan tillagas på två grundläggande sätt, kokt och helstekt, på samma vis som bog.

I butiken

Bogbladsstek syns inte så ofta i köttdiskarna men kan beställas hos kötthandlare eller i köttdisken hos välsorterade livsmedelsbutiker. Köttbiten har mycket ben, cirka 50%, så den behöver ha en vikt på minst 1 kg för att räcka till 4 personer.

Relaterade artiklar om gris

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött