Lever

Grislever är en given ingrediens i leverpastej, men kan också passa bra i en mustig gryta.

Tillagning

Av lever från gris kan man göra leverpastej, korvkaka och leverkorv. Den kan även skäras i strimlor, brynas och bli grunden till en mustig levergryta.

Grislever har en mustig och distinkt smak som man kan mildra genom att låta den ligga i blöt i mjölk eller vatten i någon timme. Den kan även smaksättas med pikanta smaker som senap, kapris, pepparrot eller med hetta från chili, vitlök, ingefära och svartpeppar.

I butiken

Lever från gris brukar finnas i välsorterade livsmedelsbutiker.

Beräkna 150 g per portion.

Relaterade artiklar om gris

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött