Racks

Racks är grisens svar på lammracks. En snygg styckningsdetalj, som kan helstekas eller grillas med gott resultat.

Tillagning

Kotlettraden med de extra långa revbenen kan stekas hel i ugnen. Den kan även skivas och stekas som enskilda kotletter i stekpanna och är utmärkta att grilla. Vid grillning kan man linda aluminiumfolie runt revbenen för att de inte ska bli svartbrända.

Om man är många på grillfesten så kan det vara bra att förbereda genom att tillaga kotletterna i ugnen till önskvärd innertemperatur (ca 70˚) och låta dem svalna. När det börjar bli dags att äta lägger man dem på grillen så att de får ett vackert grillmönster och blir varma.

I butiken

Racks kallas även för kronkotlett och finns i butiker med manuell köttdisk.

Beräkna 175-200 g per person.

Relaterade artiklar om gris

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött