Kotlett

Kotlettraden styckas ut från sadeln och skivas till kotletter. Kalvkotletten är oftast utskuren i ett stycke med ben.

Tillagning

Förbered tillbehören, så att kotletterna kan serveras nystekta. Kalvkotletter passar ypperligt att steka i smör med endast salt och malen vitpeppar. Stek dem 3 minuter per sida. Du kan även dubbelpanera (mjöl, ägg, ströbröd) kotletterna, så håller de sig extra saftiga. Rätten kallas kalvkotlett Milanese.

Kalvkotletter kan även grillas. Köp gärna en tjockare kotlett (2 ½ cm) till grillning. Den ska grillas mellan 3 och 4 minuter per sida.

Hel kotlettrad, med och utan ben, steks i ugn. Utskuren kotlettrad kan späckas och helstekas i ugn.

I butiken

Kotlett från kalv är mört kött som har en mild smak. Kotlettraden kan köpas hel, med eller utan ben.Kotlettraden kan skivas till kotletter. Kalvkotletten är utskuren i ett stycke med ben, utan filé, motsvarande clubstek från nöt. Beräkna ca 200 g per person med ben eller 100-125 g per person utan. Av kalvkotlett med ben beräknar du ca 175 g per person.

Relaterade artiklar om kalv

Varför svenskt kött Därför väljer vi svenskt köttKött från Sverige Styckdetaljer Charkuterier Köttkvalitet Köpa, laga och förvara Statistik Näring Uppfödning, miljö och klimat Frågor & svarFörvaring av kött